El projecte

aluha tube

Sabies que al món existeixen centenars de milers de varietats https://medadvice.net/blood-sugar-premier/ de tomàquet, cadascuna amb el seu gust, aroma, la seva forma i les seves característiques productives? Malauradament, a casa nostra se’n cultiven una escassa vintena degut a què aquesta enorme kanabialica agrobiodiversitat és difícilment accessible.

write my essay for me

pop slots free chips

Un retorn de la llavor als agricultors i al municipi.

Els agricultors, abans de plantar una varietat, necessiten saber работа мск quines característiques té en allò referent a la producció, la forma del fruit, si aquests aguantaran la post-collita, quin sabor tenen… Amb aquest objectiu neix Tomaliers, un projecte d’educació i www.fr.medadvice.net recerca que estudia l’adaptació d’un centenar de varietats als sòls de Sant Vicenç dels Horts. Al sòl i als paladars, perquè esperem que els resultats els pugueu tastar ben aviat als vostres plats!

El projecte neix de la voluntat compartida entre tres agents: un grup de joves del municipi atrets per l’agronomia; l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, preocupat pel teixit agrícola, l’ocupació i la formació dels vicentins; la Fundació Miquel Agustí, un centre de recerca que té per objectiu fer reviure les varietats tradicionals en una nova agricultura de proximitat.

Tomaliers persegueix tres objectius complementaris: donar formació en agronomia, horticultura i agrobiodiversitat; treballar la comunicació social amb el municipi, fent protagonistes als joves de tot el procés i dels missatges generats; assolir l’objectiu de recerca consistent en seleccionar les varietats tradicionals més idònies per oferir-les als agricultors.

Un projecte d’aprenentatge-servei:

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. És una metodologia que opta per l’adquisició del coneixement a través de la vivència i la praxi i que convida l’alumne a comprometre’s a través de l’acció amb les problemàtiques específiques del seu context social.

Es tracta d’un model de solidaritat horitzontal que posa en relació dues comunitats, dues parts actives que aprofitaran el seu coneixement per complementar-se: El grup de joves Tomaliers és beneficiari d’una formació vivencial en agricultura i comunicació gràcies a la qual podrà aportar al municipi algunes de les llavors tradicionals més adequades als seus sòls . Amb l’aprenentatge-servei el col·lectiu de joves aprèn alhora que contribueix a millorar el seu entorn en benefici de tots.