El tomàquet guanyador! Varietat Pera de Girona

Llavor
El grup de recerca dels Tomaliers vol aglutinar les preferències dels consumidors de Sant Vicenç dels Horts i els requeriments agronòmics dels agricultors per seleccionar varietats tradicionals de tomàquet que puguin ser cultivades i comercialitzades al municipi. Amb aquesta estratègia pretenem impulsar l’agricultura de proximitat, tornant a reunir consumidors i agricultors en la presa de decisions sobre les varietats més apreciades per portar al camp i a la taula.

Amb l’objectiu de copsar les preferències dels consumidors referent a quins atributs organolèptics determinen les seves preferències, l’equip dels Tomaliers va organitzar un tast de consumidors on es van avaluar dues varietats pre-seleccionades pels agricultors al camp experimental. Els resultats senyalen que existeix un grup de consumidors que prefereix les noves varietats seleccionades pels agricultors, indicant que existeix un nínxol de mercat perquè els agricultors ampliïn la gama de varietats que produeixen. Alhora, la comparació entre les dues varietats experimentals (Pera de Girona i Pebrot) indica una lleugera preferència dels consumidors envers la varietat Pera de Girona. Aquesta varietat s’erigeix com a candidata a ser transferida als agricultors per fer una prova pilot de producció-comercialització l’any vinent.

Una mostra de llavor d’aquesta varietat serà transferida als agricultors perquè en facin els primers cultius comercials!!