Jornada tècnica amb agricultors

Fruit

El dimarts 30 de juny, en el marc del projecte Tomaliers, les regidories d’Agricultura, Joventut i infància de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, conjuntament amb la Fundació Miquel Agustí van convocar als agricultors del municipi a una Jornada tècnica sobre selecció participativa de varietats tradicionals de tomàquet a la Cooperativa Agrícola de Sant Vicenç dels Horts.

A la trobada es va presentar el material vegetal que s’està avaluant, és a dir, les diverses varietats tradicionals de tomàquet cultivades. L’objectiu és recuperar llavors tradicionals i presentar-les als agricultors.

A la jornada es va discutir l’estratègia de selecció a seguir. Com es farà per saber quines varietats són les més interessants per a les explotacions dels agricultors del municipi? S’estudiarà el comportament agronòmic (desenvolupament al camp) i les característiques organolèptiques (aroma, gust etc.) amb l’ajuda d’agricultors i consumidors.

Els següents actes programats a l’agenda de la selecció participativa són:

7 i 24 de juliol: visites guiades al camp experimental per observar i avaluar les tomaqueres amb agricultors i consumidors.

27 de juliol a les 10,30 h a la Plaça Sant Jordi: jornada de tast per a determinar la preferència dels ciutadans.